/*

17 december 2010

Recept: glühwein

Deze week niet een echt een bakrecept, maar wel heel gepast voor de tijd van het jaar: Glühwein. Hoe heerlijk is het niet om je op een kerstmarkt op te warmen aan zo een lekker hete kop glühwein? Bijna even heerlijk is het om zelf thuis een ketel glühwein te maken en elke koude avond een glaasje voor jezelf in te schenken. Het recept dat ik je hier geef is gemaakt afhankelijk van wat ik in huis had, als je wilt kan je ook nog 2 laurierbladen toevoegen. Vind je hem te straf, voeg dan nog wat water toe. Hou je graag van straf, voeg dan wat meer cognac toe. Je kan dus een beetje met dit recept spelen naar gelang je smaak, maar dit (zonder de cognac) is toch wel de absolute basis om van te vertrekken.Deze ingrediënten heb je nodig:
1 fles (goedkope) rode wijn
optioneel 230 ml cognac
4 el bruine suiker
1 biologische citroen
1 biologische appelsien
1 kaneelstokje
12 kruidnagels
nootmuskaat naar smaakZo ga je te werk:
1. Doe de wijn, bruine suiker, kaneel, kruidnagels en nootmuskaat in een ketel met een dikke bodem
2. Rasp de schil van de biologische citroen en appelsien. Als ze niet biologisch zijn, is de schil bespoten en niet eetbaar. In de winkel vond ik geen biologische appelsien, ter vervanging gebruik ik dan het sap in plaats van de schil.
3. Breng alles langzaam aan de kook en laat daarna nog 15 min trekken. Serveer warm

Je hoeft de glühwein niet op één avond op te drinken, je kan hem gerust nog enkele dagen bewaren in een fles en af en toe een glaasje opnieuw opwarmen. Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten