/*

27 december 2010

Recept: gemakkelijke alcoholvrije glühwein

En hier zijn we weer. Doordat mijn laatste blogje donderdag al online stond, lijkt het alsof ik een hele tijd weggeweest ben. Ik heb heel leuke kerstdagen achter de rug en hoop dat het bij jullie even leuk was. Ik heb ook wat tijd doorgebracht in de keuken om vanalles te brouwen en te bakken, waaronder deze alcoholvrije glühwein. Zeer geschikt om toch ook aan kinderen iets speciaals te schenken en het hoeft ook niet altijd warme chocolademelk te zijn. Als jullie nog inspiratie nodig hebben voor komende feestgelegenheden, heb ik goed nieuws, want deze week komen alleen maar recepten online! 

Als eerste dus de alcholvrije glühwein. Hierbij wordt duidelijk geen wijn gebruikt, maar cranberrysap. Dit geeft een typische smaak, maar door het toevoegen van honing, kruiden en appelsien, lijkt de smaak toch wat op die van glühwein. Een waardig alternatief die ik zelf ook heel lekker vind!

De hoeveelheden die ik hier geef zijn goed om zo'n 3 rode wijnglazen of koffietassen te vullen. Wil je meer maken, vermenigvuldig dan alles gewoon.

De ingrediënten:
0,5 liter cranberrysap
0,2 liter sinaasappelsap (al dan niet versgeperst)
6 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 eetlepels honing
0,5 theelepel vanille-extract (al dan niet zelfgemaakt)

Zo ga je te werk:
1. Doe alle ingrediënten in een keteltje
2. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
3. Serveer. 

Kan het nog gemakkelijker? 
Misschien door het vanille-extract door 1 theelepel vanillesuiker te vervangen, mocht je geen extract in huis hebben ;-)

0 reacties:

Een reactie posten