/*

29 december 2010

Recept: Biscuit met suikerfondant bedekt

Deze biscuits heb ik gemaakt als dessert op kerstavond. Ik heb ze gevuld en bestreken met boterroom en bedekt met een laag suikerfondant. Mijn schoonfamilie was erg onder de indruk toen deze taarten voorgeschoteld werden. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om deze taart te maken, maar in de versiering kan wel wat tijd kruipen. 

1. Maak een chocoladebiscuit (recept uit "Ons Bakboek")
Ingrediƫnten
5 eieren
150 gram suiker
135 gram zelfrijzende bloem
15 gram cacaopoeder

Zo ga je tewerk:
1. Scheid de eieren in eierdooiers en eiwitten.
2. Klop de eierdooiers licht en luchtig met de helft van de suiker
3. Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker
4. Voeg 1/3e van het eiwitschuim bij de eierdooiers en meng onder elkaar.
5. Spatel er de bloem met de cacaopoeder onder.
6. Voeg het overige eiwitschuim toe meng door scheppende bewegingen te maken.
7. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak voor 20 min aan 200°C.

2. Laat de biscuit voldoende afkoelen en snijd hem door
Ik heb de biscuit gebakken in een brede rechthoekige bakvorm en om wat in de kerstsfeer te blijven, wou ik er twee rechthoekige stronken van maken. Hiervoor sneed ik dus de biscuit in de lengte door. Daarna sneed ik hem ook in de breedte door, zodat er een vulling tussen twee delen kon gestreken worden.
Voor je de biscuit doorsnijdt is het belangrijk dat hij helemaal afgekoeld is. Dit duurt zeker enkele uren. Ik laat hem vaak een dag staan op een koudere plek. Dan verdeel je ook een beetje het werk: de ene dag