/*

23 december 2010

Chocolade sneeuwballetjes: koekjes, nutella, walnoot en kokos

(Omwille van kerstavond morgen komt dit vandaag al online i.p.v. vrijdag, zodat je misschien nog tijd hebt om dit te maken)
Stel, je hebt van Sinterklaas heel wat letterkoekjes (nicnacjes) gekregen, maar in de tussentijd heb je er niet zo veel van gegeten, ze blijven gewoon maar liggen. Dan heb ik een ideaal recept om deze letterkoejes te gebruiken én tegelijk wat chocolade sneeuwballetjes voor Kerstmis of Nieuwjaar te maken. Dit recept is door een lezer(es) gepost als reactie bij het recept van mijn bekende brownie, maar helaas was het een anonieme reactie. Ik weet dus niet wie te bedanken, herken je je recept, laat het mij dan weten! Ikzelf ben geen grote kokosfan, maar de collega's van mijn vriend vonden het alvast al heel lekker op hun kerstfeestje gisterenavond.

Dit heb je nodig:
300 gram letterkoekjes of biscuits/ petit beurre koekjes
250 gram walnoten
100 gram smeerbare margarine
400 gram Nutella
een scheut melk
+/- 50 gram kokosrasp
Zo ga je te werk:
1. Verkruimel de letterkoekjes en de walnoten. Zorg dat de stukjes zo klein mogelijk zijn, dan gaan de balletjes later ook beter gevormd kunnen worden. Dit gaat het gemakkelijkst als je ze in een blender fijnmaalt, maar je kan natuurlijk ook je Nutellapot als hamer gebruiken.
2. Meng de verkruimelde koekjes en walnoten onder elkaar en vermeng met de margarine, Nutella en melk. Kneed het geheel samen. Als het niet genoeg plakt, doe er dan nog wat extra melk bij.
3. Kneed balletjes van het deeg. Rollen zal niet lukken lukken, dan valt het terug uit elkaar.
4. Rol de balletjes door de kokosrasp en leg op een schotel.
5. Zet de balletjes in de diepvries tot ze hard zijn en haal ze ongeveer 20 min voor het serveren er uit.


Smakelijk en fijne feestdagen!

0 reacties:

Een reactie posten