/*

08 november 2010

Warme chocomelk met net dat tikkeltje meer

Wat is  er leuker dan na een koude herfst- of winteractiviteit een tas warme chocolademelk te drinken ergens lekker warm binnen (en nog liefst aan een knapperend haardvuur)? Momenteel kan ik eigenlijk geen ander drankje bedenken dat bij een koude dag zo een deugd kan doen. Maar zou je toch je gewone warme chocomelk beu geraken, lees dan hier mijn suggesties om je volgende tas chocomelk net een verrassend extraatje te geven.Optie 1: Voeg kruiden toe
Ik weet niet waarom ik dit al veel eerder eens gedaan had, maar chocomelk is eigenlijk een ideaal drankje om wat kruiden bij toe te voegen. Ik hou enorm van kaneel en wat kaneel bij je chocomelk is een goede combinatie. Om je chocomelk extra zoet te maken, kan je er ook vanillesuiker bij voegen, eventueel zelfgemaakt. Maar ook speculaaskruiden is een prima optie, je chocomelk lijkt dan wel een gesmolten of opgeloste chocolade kruidnoot. 
Wil je je chocolademelk niet persé extra zoet maken, dan kan je hem ook een pikant tintje geven. Daarvoor zijn chili poeder of cayenne poeder ideaal. Pas wel op dat je niet overdrijft, dus proef goed als je het toevoegd of het nog niet genoeg is.


Optie 2 en mijn persoonlijke favoriet: Een tikkeltje drank
Een warme chocomelk met amaretto, dat is nu mijn persoonlijke favoriet tussen alle warme chocomelks. Ik hou sowieso wel van het zoete amaretto en het gaat heel goed samen. Andere mengmogelijkheden zijn er met cointreau, rum en brandy.


De toevoeging van deze drankjes of kruiden kan je toevoegen aan zelfgemaakte chocomelk uit pure chocolade of cacaopoeder, maar ook een instant-chocomelkpoeder (zoals Nesquik) en wat melk kunnen versterkt worden met deze ingrediënten. Je kan ook verschillende kruiden of kruiden en drank combineren, de mogelijkheden worden dan eigenlijk oneindig.


Voeg jij wel eens iets extra toe aan je chocomelk? Heb je nog leuke tips of verrassende combinaties te delen? Laat het mij hieronder weten.

3 reacties:

Eline zei

Wat ook heel lekker is: chocomelk met een beetje baileys bij :)

Klaartje zei

Ah, ik lust geen Baileys en heb dat niet in huis. Maar misschien wel een goede tip voor anderen ;)

Kevin zei

Met Baileys is inderdaad erg lekker. Ga de amaretto vandaag uitproberen

Een reactie posten