/*

26 november 2010

Recept: Perenflapjes met chocolade

Dit receptje komt uit het boekje "500 vlaaien & taartjes" . De flapjes zijn op hun lekkerst recht uit de oven en met een bolletje ijs. Het is zo gemakkelijk, iedereen zou dit moeten kunnen maken. Waarom het zo gemakkelijk is? Omdat je het bladerdeeg gewoon in de winkel kan kopen! Bladerdeeg vind ik veel te moeilijk om zelf te maken. Je moet het verschillende keren uitrollen en laten rusten. Dat leek me zo veel werk dat ik er nog nooit aan begonnen ben. Het bladerdeeg komt dus uit de winkel. En dat bladerdeeg vul je met wat chocolade en perenstukjes. En nog een paar andere dingetjes natuurlijk.

Dit heb je nodig:
1 pak bladerdeeg (250 gram)
140 gram pure chocolade
35 gram boter
175 gram stoofpeer in kleine stukjes
1 losgeklopt ei (je gaat wel veel overhebben)
1 eetlepel kristalsuiker (om de flapjes te bestrooien)



Zo ga je te werk:
1. Rol het bladerdeeg uit en verdeel in 4 stukken. Leg op een bakplaat die met bakpapier (of het papier bij je bladerdeegpak) bedekt is.
2. Smelt de chocolade met boter in een pannetje op een laag vuurtje. Roer regelmatig tot het gesmolten is.
3. Leg op elk stukje bladerdeeg in het midden een hoopje peerstukjes met in het midden een holletje.
4. Schep de gesmolten chocolade in de holletjes.
5. Maak de randen van het bladerdeeg een beetje nat en vouw dicht. Duw goed aan met een vork.
6. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei, bestrooi met wat suiker en maak 2 openingen in het deeg zodat de stoom er uit kan ontsnappen.
7. Bak de flapjes voor 10 minuten in een oven aan 220°C.


2 reacties:

Anoniem zei

Hey zus,
Lijkt me inderdaad makkelijk zelf te maken. En lekker. Effe voor de duidelijkheid een vraagje:
Een stoofpeer, is dat zelfgemaakt of uit blik? Kwestie mezelf niet teveel uit te sloven. ;-)

Klaartje zei

Een stoofpeer is een soort peer. Dat zijn peren die niet zo heel lekker zijn om rauw op te eten (te hard en te droog), maar wel lekker zijn als ge ze stooft of bakt. Een gewone peer gebruiken zal ook niet te veel kwaad doen, denk ik. Maar ge hoeft daar dus niks mee te doen, gewoon schillen en in stukjes snijden.

Een reactie plaatsen