/*

12 november 2010

Recept: koude biscuit

Biscuit is een vetloos luchtig gebak waarmee je na het bakken ontzettend veel kan variëren door alle soorten vullingen (slagroom, boterroom, banketbakkersroom, ...) en versieringen (slagroom, fruit, chocolade vlokken, marsepein, suikerpasta,..) te gebruiken. De basisbiscuit zelf kan je twee manieren klaarmaken: warm of koud. De koude manier is de gemakkelijkste en dus mijn favoriet. En de biscuit zelf smaakt verre van slecht. Zo ga je te werk:


Ingrediënten:
* 5 eieren
* 150 gram suiker
* 150 gram zelfrijzende bloem of gewone bloem + mespunt bakpoederZo ga je te werk:
1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eierdooiers schuimig en licht geel met de helft van de suiker
2. Klop de eiwitten schuimig met propere kloppers. Voeg halfweg de rest van de suiker toe tot het eiwit zeer stijf is. Het stijf kloppen duurt wel even doordat je heel veel eiwit hebt. Heb dus wat geduld.
3. Meng 1/3e van de eiwitten met de eierdooiers. Spatel de bloem erdoorheen met een (houten) lepel.
4. Schep de rest van het opgeklopt eiwit onder het mengsel.
5. Giet het beslag in je bakvorm en bak in een oven van 200°C voor zo een 20min.

4 reacties:

Amber zei

Ik ga het ook eens zo proberen de volgende keer. :D

Greet zei

Dit ga ik ook eens proberen :) nog nooit biscuit gemaakt

Nathalie zei

Dit moet ik eens gaan proberen, lijkt mij nog wel te doen voor een bak-noob als ik :)

Vraagje: Enig idee wat arretjes-cake is? Mijn Nederlandse medestudenten hadden het hier laats over, blijkbaar een soort cake die niet in de oven moet maar alleen in de koelkast? Ik ben wel benieuwd wat dit nu precies kan zijn.

Klaartje zei

Zeker eens proberen! Je kan het achteraf geweldig mee spelen door die verschillende vullingen en versieringen. En je maakt er altijd indruk mee. Het is mijn moeder haar favoriete gebak voor op een feest en zij doet er dan slagroom op.

Arretjescake is volgens mij gelijkaardig aan metselkoek, maar die doen de biscuitkoekskes (petitbeurrekes) in stukskes en de boterroom is veel vloeibaarder want die gieten dat ertussen, terwijl bij metselkoek ge toch meer smeert.

Een reactie posten