/*

15 november 2010

Mix of nix: chocoladepudding van Dr. Oetker

Deze doos was een koopje bij de Colruyt enkele weken geleden. In de kortingkar in de buurt van de kassa's zag ik hem liggen met een sticker "-50%". Aanlokkelijk genoeg voor mij on de doos snel uit de kar te ritsen. Want een beetje chocoladepudding, daar heb ik eigenlijk altijd wel wat zin in. En zo een korting kan je dan toch niet laten liggen?

Wat belooft het pak?
"Heerlijk recept met echte chocolade" Klinkt goed, toch?

Dit zit er in het pak:
"Maïszetmeel, 27% vetarme cacao, 5,8% chocolade, zout, aroma" Dit verbaasde mij eigenlijk wel. Is puddingpoeder vooral maïszetmeel? Ik heb eigenlijk nog nooit pudding gemaakt zonder puddingpoeder, maar ben het al een tijdje van plan om het eens te proberen, om te zien of het wel nodig is om zo'n pak te kopen.

Dit moet je zelf nog toevoegen:
"750 ml melk en 75 gram suiker" Lekker gemakkelijk en iedereen heeft dit waarschijnlijk wel in huis. Als tip staat op het pakje dat als je graag een dikkere pudding hebt, je best maar 5OO ml melk gebruikt. Die tip heb ik gevolgd.
Wat je moet doen:
1. In een kommetje mengde ik het puddingpoeder, zoetstof dat even zoet is als 75 gram suiker (zie hier voor meer uitleg) en 25 ml melk. Ik had het eerst in een grote koffiekop geprobeerd, maar dat was toch echt iets te klein, dus schakelde ik over naar een klein kommetje.
2. De rest van de melk liet ik koken terwijl ik regelmatig roerde.
3. Dan goot ik het opgeloste puddingpoeder bij de melk (pannetje van het vuur nemen!) en mengde ik de twee. Nog even opwarmen op het vuur en klaar! Giet in je kommetjes en laat even afkoelen.

Hoe was het resultaat?
Dit vond ik superlekkere pudding en heel erg vergelijkbaar met andere kant-en-klare chocoladepudding uit de supermarkt. Het heeft echt een rijke chocoladesmaak. Doordat je hem zelf maakt, kan je hem opeten als hij nog een beetje warm is, superlekker! Een ander voordeel van het zelf te maken vind ik dat je zoetstof kan gebruiken in plaats van suiker, om toch wat op de lijn te letten.

Hoe maken jullie je chocoladepudding? Maak je het liefst je pudding zelf of koop je het graag uit de winkel? Heb je een recept om pudding te maken zonder puddingpoeder? Laat het me weten.

4 reacties:

Eefje zei

Ik lust eigenlijk niet zo graag pudding.. Dus ik heb er geen idee van! =)

Nathalie zei

Ik heb ook nog nooit pudding gemaakt zonder zulke zakjes... wij hebben altijd die gele standaard pudding van Dr oetker uit dat bekende blauwe pakje dus die kan ik wel maken.

Ik heb heel graag de koude caramelpudding van Dr. oetker die je gewoon met melk moet mengen. Verder vind niemand van het gezin dit lekker dus eet ik gewoon altijd alles alleen op :D

Klaartje zei

Ik ben wel benieuwd hoeveel pudding er uit zo één zakje koude caramelpudding komt. Ik heb gisteren nog wat chocoladepudding moeten weggooien, pudding van 1/2e liter welk was blijkbaar toch teveel voor mij alleen (vriend at twee lepels en had er al genoeg van).
Die bekende blauwe pakjes zijn trouwens van Imperial, niet van Dr. Oetker, en die gebruik ik normaal ook altijd :)

Nathalie zei

Ohjaaa, imperial... dat zijn ze :D
En uit één zakje koude caramelpudding komt echt niet veel pudding. Dat is ook met een halve liter melk en dan krijg je met moeite 4 kommetjes gevuld. Dus in mijn geval giet ik het puddingmengsel meestal in 2 grote koffiemokken :D

Een reactie posten