/*

29 november 2010

De vertaling van Britse en Amerikaanse ingrediënten

Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van een bezoekster van mijn blog. Zij had verschillende Engelstalige recepten op het internet verzameld, maar wist niet van alle ingrediënten wat dat ze nu precies moest gebruiken. Ze stelde voor dat ik er misschien een artikeltje over kon maken. En zo gevraagd, zo gebeurd. Ik heb een alfabetische lijst gemaakt van ingrediënten die ik vanbuiten ken en een paar die ik nog tegenkwam in de tussentijd. Deze lijst zal ik blijven aanvullen telkens ik een wat moeilijker Engelstalig ingrediënt tegenkom. Het is trouwens moeilijk om in te schatten wat andere mensen direct kennen en wat niet. Dus heb je een ingrediënt van wat je niet exact weet wat het is, laat het mij dan weten via mail of bij de reacties en ik zet het er ook tussen.



A
Acetic acid: citroenzuur
All-purpose flour: gewone bloem, zonder rijsmiddelen
Allspice: piment of Jamaicaanse peper
Almound meal/flour: amandel meel of bloem, bij meel worden niet geblancheerde amandelen vermalen, bij bloem zijn het geblancheerde amandelen


B
Baking soda: zuiveringszout of natriumcarbonaat
Blue cheese: blauwe schimmelkaas
Brown sugar: bruine suiker/bastaardsuiker
Buttermilk: karnemelk


C
Canola oil: koolzaadolie
Caster sugar: zeer fijne suiker
Churned butter: karneboter (moeilijk te vinden)
Cinnamon: kaneel
Clotted cream: heel dikke room, nog dikker dan slagroom (55%), moeilijk te   vinden in België en Nederland (zie ook hier)
Cloves: kruidnagel
Cumin: komijn
Confectioners' sugar: poedersuiker
Corn syrup: maïssiroop (in de Bioplanet te vinden)
Cornstarch: maïszetmeel
Cottage cheese: hüttenkäse of huttenkaas of cottage cheese
Cream cheese: roomkaas (zoals Philadelphia)
Creme of tartar: wijnsteenzuur 



Double cream: dikke room (48%), moeilijk te vinden (zie ook hier)


E
Egg yolk: eigeel
Envelope: pakje (bv. een pakje bakpoeder of een pakje gelatinnepoeder)


F
Fleur de sel: zeezout
Fresh cheese: platte kaas of kwark


G
Ginger: gember
Grated (bv. lemon zest, ginger, cheese,...): geraspt
Ground (bv. almonds, cinnamon, ginger,..): vermalen, dus in poedervorm


H
Heavy cream: dikke slagroom (35-40%)


I
Icing sugar: poedersuiker


M
Maple syrup: ahornsiroop
Mixed spice: een mengsel van kruiden dat kan variëren maar vaak kaneel, nootmuskaat en allspice


N
Nutmeg: nootmuskaat


O
Oatmeal: havermout


P
Pumpkin spice: kruidenmengsel van kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en soms piment (moeilijk te vinden)
Pouring cream: lichte room, met een laag vetgehalte (< 30%)


R
Rind: schil, maar alleen het gekleurde deel, niet het witte (van bvb. appelsien)


S
Self-rising flour: zelfrijzende bloem
Shortening: 100% vet (boter bevat altijd een percentage water), het bekendste merk is Crisco en is te verkrijgen bij online webshops met bakproducten (zoals deleukstetaartenshop.nl)
Sour cream: zure room


W
Whipping cream: slagroom (35%), kan opgeklopt worden en wordt dan whipped cream genoemd (zie ook hier)


Y
Yolk: eigeel


Z
Zest: schil, maar alleen het gekleurde deel (zie ook rind)

0 reacties:

Een reactie plaatsen