/*

05 oktober 2010

Sintsnoep nu al in de winkels: te vroeg of gewoon op tijd?

Wat er overblijft van het hele Sinterklaasgebeuren (in België toch) als je het ontgroeid bent en de Sint je geen cadeautjes meer brengt, vind ik persoonlijk toch wel het snoepgoed! Met het Sinterklaasfeest hangt verschillend snoepgoed samen dat je in andere periodes niet in de winkels te vinden is. Dus ookal krijg je geen cadeautjes en snoep meer van Sinterklaas himself, want Sinterklaassnoep voor jezelf kopen voelt ook soms als een feestje aan.


Ik was eigenlijk compleet verrast toen ik op zondag in een Kruidvat in Maastricht al de eerste pakken pepernoten liggen zag. En nee, het waren niet zomaar pepernoten, ze kwamen echt van de Sint! Met op de verpakking een tekening van hem en aan de achterkant een paar liedjes op luidkeels te zingen. Maar verjaart de Sint niet pas over 2 maanden, is het dan niet wat vroeg? Of is het omdat ik al jaren geen schoen meer heb gezet dat ik dit niet voelde aankomen? Ook bij de bakker en in de Colruyt bleek gisteren het Sintsnoep al gearriveerd te zijn. Wordt er dan niet eerst Halloween gevierd? Of is die hype al overgewaaid?

Maar, mij niet gelaten, ik heb geen kleine kinderen die me aan mijn oren komen zagen of ze hun schoen mogen zetten voor de Sint zodra ze in de mot hebben dat Hij wel eens bijna in het land zou kunnen zijn. Ik koop gewoon die chocolade pepernoten en begin al te fantaseren over al dat ander snoepgoed, Nic-nacjes, echte speculaas (niet speculoos, waarover volgende week meer), marsepein, chocolade letters en met de spreekwoordelijke kers op de taart: mariakes (guymauvekes), want dat zijn mijn echte Sint-favorieten en echt nergens te vinden in de supermarkten voor.. 1 oktober blijkbaar. Laat maar komen, al die snoep, zou ik zeggen, zodat ook ik even kan snoepen van al dat snoepgoed dat binnenkort weer uit de rekken verdwijnt!

Wat vinden jullie: is 1 oktober te vroeg voor de eerste sintsnoep? Kopen jullie ook al stiekem jouw favoriete snoep en welke is deze? Wanneer mag jouw kind voor het eerst zijn of haar sintsnoep verwachten, al dan niet in de schoen? Laat het mij hieronder weten, ik ben razend benieuwd!

8 reacties:

dbbz zei

Eigenlijk is het best een beetje vroeg. Hier lagen ze vorige maand al in de schappen. Pepernoten, taaitaai, gevulde speculaas etc etc. Heerlijk maar tegen de tijd dat de sint er echt is, kan ik ze niet meer zien en of eten

Amber zei

Te vroeg! Sinds al die dingen zo vroeg al beginnen ben ik helemaal niet meer in de Sinterklaas en Kerststemming als het dan eenmaal zover is... ik vind het echt heel erg jammer! Maar ja, alles om geld te verdienen hè? Want daar gaat het uiteindelijk om...

Eline zei

Ze lagen hier in augustus (!!!!!) al in de winkel. Dat vind ik wel echt te vroeg. 1 oktober kan nog net vind ik zelf :)

Unknown zei

Bij ons lagen ze in de 4e week van de zomervakantie al in de winkel. Best wel belachelijk, maargoed stiekem toch wel pepernoten gekocht :p

Silke zei

Ik vind oktober niet echt te vroeg. Bouwt de sfeer op.
Maar wat je daar zegt van die Mariakes klopt niet hoor. :D Heb ik ook jaren gedacht, vermits de echtgenoot er verslingerd aan is. In de delhaize en onze colruyt kan je ze gewoon het hele jaar rond kopen!

Klaartje zei

Bedankt voor de tip Silke! Ik denk dat het ook gewoon een kwestie is van wel of niet in de aandacht komen in de winkels. Ik vind het wel leuk eigenlijk, die variaties in snoepgoed.

Anoniem zei

Het is nooit te vroeg voor chocoladekruidnoten. Die kan ik het hele jaar wel eten!

De rest? Toch wel een beetje vroeg. Zeker taaitaai en de chocoladeletters.

Laura zei

Ik vind het echt te vroeg voor al dat sinterklaas gedoe. Vanaf september ofzo maken ze er al reclame voor. Eind oktober/ begin november vind ik een veel betere datum ;)

Een reactie posten