/*

25 oktober 2010

Recept: hazelnoten cakejes

Dit is het recept voor de herfstcupcakejes die ik vorige week heb laten zien. De smaak is heel lekker als je van de combinatie hazelnoot chocolade houdt. Denk aan Nutella, maar dan in cupcakevorm en nog wat vochtig in het midden. Hoef ik er nog bij te vertellen dat iedereen die er een paar proefde meteen meer wilde? Bereiding is dus op eigen risico.


Ingrediënten (voor 12 cupcakes):* 115 gram boter
* 100 gram pure chocolade(druppels)
* 100 gram fijne suiker
* 4 eieren
* 2 eetlepels bloem
* 50 gram gehakte geroosterde hazelnoten



Werkwijze:
1. Smelt de chocolade en de boter in een keteltje op een laag vuurtje. Roer regelmatig zodat de chocolade goed kan smelten. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
2. Klop de suiker en de eierdooiers met een mixer tot een luchtige, lichtgele massa.
3. Roer de gesmolten chocolade, bloem en hazelnoten met een houten lepel onder de eierdooiers.
4. Klop de eiwitten met een propere klopper op tot een stevig schuim. Meng eerst 1/3e van de eiwitten met het beslag. Schep daarna voorzichtig de rest van het eiwit eronder.
5. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak 20 minuten in een oven aan 160°C.

Smakelijk! De cupcakes zijn het smeuïgst en lekkerst als je ze binnen de 2 dagen opeet. Daarna worden ze wat droger.


1 reacties:

Eline zei

Ik voel me dijen groter worden als ik dit recept lees :D

Een reactie plaatsen