/*

29 oktober 2010

Recept: Gemakkelijke ontbijtkoek

Sinds ik deze ontbijtkoek gemaakt heb, vind ik het ontbijt veel leuker. Ik eet niet zo graag brood en ontbijt altijd met cornflakes. Toch vult cornflakes soms niet echt goed. Een extra plakje peperkoek kan dan helpen, zeker als het super smaakt. Ideaal in combinatie met Special K Apple Crumble, mmm. Maar ook gewoon lekker voor even tussendoor.

Ingrediënten:
* 500 gram zelfrijzende bloem (of gewone bloem met een zakje bakpoeder)
* 500 gram bruine suiker
* 2 theelepels kaneel
* 2 theelepels gemalen kruidnagel
* 2 theelepels gemalen nootmuskaat
* 1/2e liter melk

Werkwijze:
1. Vet een cakeblik in met boter en bestrooi met bloem
2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
3. Breng de melk aan de kook in een pannetje op een vuur, roer regelmatig. Meng de kokende melk dan met de droge ingrediënten terwijl je roert. Blijf roeren tot alles goed gemengd is.
4. Doe het beslag in de cakevorm en zet voor 1,5uur in een oven aan 175°C.
5. Neem de peperkoek na het bakken onmiddellijk uit het blik en laat afkoelen op een taartenrooster.

Tip: De peperkoek is het lekkerst als hij al 1 à 2 dagen heeft gerust. Bewaar hem in een afgesloten doos of trommel. Hij blijft zeker een week goed.

2 reacties:

Een reactie plaatsen