/*

15 oktober 2010

Moelleux van witte chocolade en kriek of kers

In de zomer heb ik van een collega meer dan een halve kilo verse krieken gekregen. De oorspronkelijke bedoeling was om er een kriekenvlaai van te maken. Omdat ik die week niet veel tijd had, heb ik ze ontpit en in de diepvries gestopt. De kriekenvlaai is er nog niet van gekomen, maar een aantal weken geleden heb ik er voor de eerste keer een paar krieken uitgenomen en in deze moelleux gestopt. En ik heb zo een voorgevoel dat een groot deel van die overige krieken in nieuwe moelleux gaan belanden.



Voo
r een 15-tal moelleux (ja, dat is het meervoud), heb je nodig:

* 100 gram witte chocolade
* 15 kersen of krieken (laat ze even uitlekken als ze uit de diepvries komen)
* 2 hele eieren en 2 eierdooiers
* 50 gram bloem
* 100 gram poedersuiker
* 100 gram solo (of andere boter)


Zo ga je te werk:
1. Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter op een laag vuurtje of in de microgolfoven
2. Klop de eieren en de eierdooiers samen op.
3. Voeg de bloem toe en klop opnieuw stevig op. 
4. Voeg dan de poedersuiker toe en vermeng goed met een houten lepel.
5. Voeg de gesmolten (en afgekoelde) chocolade toe en meng alles goed.
6. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en leg 1 kers of kriek in het midden van elke moelleux
7. Bak zo'n 8 min in een oven aan 210°C. Laat daarna de moelleux even afkoelen voor je ze uit de vormpjes neemt. Warm zijn de moelleux op zijn lekkerst, maar je kan ze ook nog de volgende dagen verder opeten.

T
ip: Wil je moelleux maken maar heb je geen cupcakevormpjes in huis? Je kan deze ook in vuurvaste kleine kommetjes maken, waarna je de moelleux met een lepeltje opsmult.

3 reacties:

Eline zei

Oeh heerlijk! Ik vind je recepten erg leuk!

Eefje zei

Hmmmm.. Ziet er super lekker uit! :D

Klaartje zei

Dankjulliewel :)

Een reactie plaatsen