/*

07 oktober 2010

Mix of nix? Mix voor pannenkoeken van Aveve

Het weekend van de grote verjaardagsacties bij Aveve ben ik natuurlijk naar het dichtsbijzijnde filiaal gereden en een van mijn aankopen toen was deze pannenkoekenmix. Ik heb hem zondagavond voor het eerst uitgeprobeerd. Ik had mij een uur lang verheugd op een flinke stapel pannenkoeken op weg naar huis van een drukbezet weekend. Toen ik thuiskwam bleek er nog maar één ei in de koelkast te zitten. Grote teleurstelling. Maar toch heb ik pannenkoeken gemaakt. Twee welgetelde pannenkoeken, die ik met heel veel smaak heb opgegeten. Bij deze dus mijn mening over de pannenkoekenmix van Aveve, gebaseerd op twee heel zorgvuldig en secuur geproefde pannenkoeken.


Wat belooft de verpakking?
"Eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak"

Van welk werk bespaar je jezelf door de mix te gebruiken?
De pannenkoekenmix van Aveve heeft volgende ingrediënten: tarwebloem, suiker, magere melkpoeder, weipoeder, zout, rijsmidellen en aroma's. Bij de mix hoef je alleen maar wat eieren en water toe te voegen, te mengen met een garde en klaar. Als je zonder mix ongeveer dezelfde pannenkoek wilt maken, heb je zelfrijzende bloem, suiker, vanillesuiker, melk en wat zout nodig. Dat heb ik ook wel allemaal in huis en het in niet zo heel veel meer werk om deze af te wegen en samen te voegen. Toch ben ik wat onder de indruk van de mix. Voor gemak en snelheid van klaarmaken, geef ik de mix dus een dikke 7/10.


Is het resultaat beter?
Bij het maken van het beslag, vormden zich spontaan wat klonters in het beslag. Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat bij volledig zelfgemaakt beslag ook af en toe eens kan voorkomen, dus daarvoor ben ik redelijk mild. De smaak van de pannenkoek zelf vond ik eerlijkgezegd wat tegenvallen. Ik vond de pannenkoeken nogal overheersend zoet. Ik eet graag een pannenkoek met nog wat zoetigheid opgesmeerd, dus als de pannenkoek zelf dan ook zo zoet is, wordt het wat teveel van het goede. Voor smaak krijgt de mix dus een 5/10.

Is de mix goedkoper dan zelf samenstellen?
De mix zelf kost 3.80€ en daarmee kan je 3x12 pannenkoeken maken volgens de verpakking. Ongeveer 20 pannenkoeken kan je maken voor 2.84€ (en volgens het recept op de acherkant van een Imperial pak zelfrijzende bloem - mijn favoriet) met allemaal basisproducten en op basis van 4 eieren. Met hetzelfde aantal eieren maak je met de Aveve mix voor pannenkoeken volgens de verpakking 12 pannenkoeken, waar je in het totaal zo een 2.93€ aan uitgeeft. Niet zo veel verschil dus, alhoewel ik me afvraag hoe je aan dat verschil in aantal pannenkoeken komt met hetzelfde aantal eieren? Maarja, de één maakt al een dikkere pannenkoek dan een ander. De eieren kostten trouwens zowat de helft van je pannenkoekenbeslag.

Zou ik de mix aanraden of opnieuw zelf gebruiken?
Ik zou zelf de mix niet snel opnieuw kopen, ik heb namelijk alle ingrediënten om pannenkoeken te maken gewoon wel in huis en wat extra afwegen en mengen vind ik niet erg. Bovendien heb ik het idee dat die volledig zelfgemaakte pannenkoeken mij net iets beter smaken. Wel zou ik het aanraden voor mensen die speciaal voor alleen maar pannenkoeken vanillesuiker of zelfrijzende bloem moeten in huis halen. Als je dat nooit in huis hebt, koop dan maar zo een mix. Een paar eieren en wat water is dan echt wel gemakkelijk te doen.

3 reacties:

ioon zei

Ik hou van mix waarbij je alleen water hoeft toe te voegen want... ik ben lui. ;)

Eline zei

Aveve verkopen ze volgens mij hier niet.

Klaartje zei

Ik denk dat ze nog vrij nieuw zijn in het aanbod Eline, ik had ze voordien ook nog niet gezien en heb de indruk dat ze een pak meer mixen hebben nu. Ik ben er wel niet 100% zeker van, het kan ook dat ze ze niet in alle filialen hebben natuurlijk.

Een reactie posten