/*

27 oktober 2010

How to: hazelnoten roosteren

Voor het recept van de hazelnoten cupcakes van maandag heb je geroosterde hazelnoten nodig. Door het roosteren versterkt de smaak en worden de cupcakes alleen maar lekkerder. In de meeste winkels vindt je alleen maar verse (met harde schil) of gedopte (zonder harde schil) hazelnoten, maar geen geroosterde. Zo ga je te werk als je je hazelnoten roosteren wilt:


1. Ontdoppen

Als je hazelnoten nog een harde schil als buitenkant hebben, moet je deze eerst ontdoppen. Je kan hazelnoten kraken met een notenkraker. Heb je geen notenkraker in huis? Met een zwaar stevig voorwerp of een hamer zal het ook wel lukken. Je klopt best een paar keer zachter dan één keer heel hard. Lukt het niet direct? Verleg je hazelnoot dan even, er is altijd wel een zwakke plek.


2. In de oven op 200°C
Leg de ontdopte hazelnoten op een baktray in een oven van 200°C voor zo ongeveer 10min. Als de hazelnoten bruin worden en de donkerbruine schilletjes er goed af komen zijn ze kaar.


3. Ontvel de hazelnoten
Als de hazelnoten even zijn afgekoeld, kan je ze ontvellen door er telkens een paar in je handen te nemen en tegen elkaar te wrijven. Zo komen de donkerbruine schilletjes vanzelf los


4. Fijnhakken of blenden
Als je de hazelnoten verder wilt verwerken, kan je ze met de hand of met een blender fijnhakken. In de blender kan het dat de hazelnoten blijven plakken aan de rand van de blender. Als je dat vervelend vindt, doe dan wat bloem bij je hazelnoten om ze minder plakkerig te maken.0 reacties:

Een reactie posten