/*

18 oktober 2010

Herfstcupcakes voor Holland's Cupcake Challenge (+ filmpje)

Deze maand was de opgave van Holland's Cupcake Challenge een thema: de herfst. Ik heb gekozen voor een cupcake die vooral herfstig smaakt, maar ook het uitzicht is geïnspireerd op de herfst. Eén van de leuke dingen van de herfst vind ik ook in het bos gaan wandelen en gratis noten rapen, dus ging ik op zoek naar hazelnoten. Helaas kon ik er maar geen vinden, maar heb ik er wel cadeau gekregen. En dus maakte ik een hazelnoten-chocolade cupcake, met een marsepeinen paddenstoeltjes erop.Ik heb een cupcake recept uitgekozen met weinig bloem. Dit maakt niet alleen dat de cakejes net iets smeuïger zijn vanbinnen en helemaal naar Nutella smaken, maar ook dat de cakejes van uitzicht een andere structuur hebben. Deze structuur deed mij denken aan een boomstronk. Daarom besloot ik ze af te werken met zelfgemaakte vliegenzwammetjes uit marsepein. Het recept van de chocolade hazelnoten cupcakes komen binnenkort online. In het filmpje hieronder leg ik uit hoe ik de paddenstoelen gemaakt heb:


Nog wat extra tips hierbij zijn:
- Je kan zelf je marsepein kleuren door kleurstof toe te voegen en te kneden. Vloeibare kleurstof is te vinden in verschillende grote supermarkten.
- Heb je niet graag marsepein? Maak dan je paddenstoelen uit fondant of suikerpasta.
- Plak je paddenstoelen vast door wat witte chocoladepasta (met hazelnoten) aan het voetje van de paddenstoel te smeren. Ze blijven dan heel goed zitten.
- Het groene gras van op de cupcake heb ik niet getoond in het filmpje, maar dat maak je heel gemakkelijk door een bol te rollen en deze plat te duwen. Smeer ook eerst een laagje chocopasta voor je het op de cupcake legt.

Wil je de herfstcupcakes van andere kandidaten zien? Dit kan vanaf 21 oktober op http://hollandscupcakechallenge.blogspot.com. Wil je zelf nog meedoen en verschillende mooie prijzen meedoen? Haast je dan, want je inzending moet ten laatste 20 oktober binnen zijn. Vanaf 21 oktober kan er gestemd worden. Met dank aan:

7 reacties:

Eline zei

Jouw site is niet goed voor mijn lijn! *kwijl*

Vriendlief zei

Dan moet je eens tezamen wonen met Koekjeshoek. Daar wordt mijn lijn ook niet echt beter van....

strietje zei

Oh... mooi!
Mij lukt het nog niet eens om gewone cupcakes te maken...

Klaartje zei

Je lijn ziet er nog altijd uitstekend uit vriendlief ;)
Wat loopt er dan mis, Astrid? Misschien kan ik een wat helpen?

n zei

Ontzettend leuke cupcake. Hazelnoot-chocolade: hmmmm

Klaartje zei

Merci. Doe je deze maand ook opnieuw mee, café crême?

n zei

Ik heb gisteren mijn cupcake ingestuurd ! Ook paddestoelen, maar op een hele andere manier:
http://cafecreme-n.blogspot.com/2010/10/holland-cupcake-challenge-van-oktober.html

Een reactie posten