/*

08 oktober 2010

Chocoladeroomtruffels in hartjesvorm

Deze roomtruffels zijn sowieso snel en gemakkelijk om te maken, maar een flexibele ijsblokjeesvorm maakt het nóg gemakkelijker! Heb je geen zo een ijsblokjesvorm in huis? Rol dan balletjes van de truffels nadat het mengsel een beetje is opgesteven en afgekoeld. Het verandert niks aan de smaak, maar de hartjes zijn natuurlijk wel meer "een streling voor het oog".


Dit heb je nodig om exact één flexibele hartjesvorm van de Ikea te vullen met roomtruffels:
85 gram chocoladedruppels of pure chocolade in stukjes
2 eetlepels dikke room
50 gram boter
65 gram gezeefde poedersuiker

Zo ga je te werk mét vorm
1. Zet de chocoladedruppels met de boter en de room op een laag vuurtje, roer regelmatig
2. Voeg als de chocolade volledig gesmolten is de gezeefde bloemsuiker toe terwijl je voordurend roert. Als de bloemsuiker niet gezeefd is, krijg je sowieso klontertjes in je mensel en truffels. Ik stoor me niet zo heel erg aan die klontertjes en was te lui om te zeven, dus ik heb dat niet gedaan.
3. Giet het mengsel in de flexibele vorm. Met een mes kan je het gemakkelijk uitsmeren over de verschillende hartjes. Heel de vorm wordt dan wel een beetje vuil, maar straks was je die toch gewoon af ;-)
4. Zet de vorm een uurtje in de diepvries zodat de truffels hard worden. Haal het vormpje uit de diepvries en laat even wat op kamertemperatuur komen zodat de vorm terug wat soepel wordt. Druk den de truffels uit de vorm.
5. Werk eventueel af met een laagje cacaopoeder.

Dit doe je als je geen vorm hebt:
Als het mengsel klaar is neem je het van het vuur en laat je het even afkoelen en opstijven. Met twee lepeltjes of met de hand kan je er dan bolletjes van rollen. Rol deze nog door wat cacaopoeder of mijn favoriet: door hagelslag. Klaar!

De truffels zijn het lekkerst als je ze binnen enkele dagen opeet!

5 reacties:

Amber zei

Oooh ik ben gek op truffels... ik kan het beter niet maken want die overleven echt niet lang bij mij. XD (als in; nog geen dag :P)

Eefje zei

Oh, dat ziet er zooo ongeloooooflijk lekker uit!
Ik ga dat vanavond maken! :-)

Eline zei

Oeh heerlijk <3

ioon zei

Nondeknetter, zulke dingen moet je niet tonen!
Nu zit ik hier te kwijlen :(

Klaartje zei

Haha Ioon, wat verwacht je dan op deze blog? :p Gewoon maken Amber, en zorgen dat je bezoek hebt waarmee je de truffels kan delen. Dat is de beste methode om ze zelf niet allemaal op te eten: gewoon zorgen dat anderen ze opeten ;)
En verder nog: Go Eefje! Veel plezier ermee vanavond!

Ik voel mij nu zo een beetje de persoonlijke terrorist van jullie lijn, oeps! :)

Een reactie posten