/*

24 september 2010

Verslavende kokosrotsjes

"Verslavend", zo noemde een van mijn collega's deze koekjes, anderen konden dan weer niet geloven dat ik ze zélf gemaakt had, ze zagen er té goed uit. Maar wat ikzelf niet kon geloven toen ik dit recept op het wereld wijde web tegenkwam, was hoe gemakkelijk ze te maken zijn. Ik zei zelfs letterlijk tegen vriendlief "ik ga dit recept uitproberen, maar het is zo eenvoudig, ik weet niet zeker of het gaat lukken, dat kan gewoon niet". Je hebt zelfs geen mixer nodig. Ik heb ook eens in het Nederlands gezocht, maar ik vind geen Nederlandstalig recept. In het Engels worden ze "macaroons" genoemd, maar dat zegt me niets, dus ik noem ze maar "kokosrotsjes".


Ingrediënten (ongeveer 40 koekjes):

3 cups/230 gram kokosrasp 
1 cup/240 ml gezoete gecondenseerde melk (géén geëvaporeerde)
1/4 theelepel zout
2 theelepels vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
Zo ga je te werk:
1. Voeg het vanille en amandel extract toe aan je gecondenseerde melk en meng
2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng/kneed zodat de kokosrasp en gecondenseerde melk goed verdeeld zijn.
3. Maak bolletjes van het mengsel en leg die op een bakplaat bedekt met een bakvel. Duw ze een beetje plat. Als je heel handig bent met de spuitzak, kan je ze ook in torentjes spuiten.
4. Bak 15 minuten in een oven op 180 graden. Laat eventjes afkoelen voor je ze van de bakplaat afneemt.Deze koekjes zijn lekker smeuïg en zacht vanbinnen, maar toch wat harder aan de buitenkant. Ze zijn het lekkerst wanneer ze zo vers mogelijk gegeten worden en maximaal één week houdbaar.
P.S.: Het recept van deze koekjes stond oorspronkelijk op www.wasabimon.com.

3 reacties:

Eline zei

kokosmakroons heten ze in het nederlands :)

het water loop me in de mond, deze ga ik dit weekend maken!

Anoniem zei

Ik heb ze net gemaakt, ze zijn heerlijk! Wel een beetje zoet :P

magda zei

Hi

I have tried differt recipies, but this one is defenitly the best.

Thanks

Magdalena, Australia

Een reactie posten