/*

29 september 2010

Uit de winkel (of toch niet helemaal): Senz pralines!

Deze zaterdag was het dag van de klant en ter gelegenheid daarvan kreeg ik bij de kapper een doosje pralines. Nu moet je weten dat ik normaal niet zo een pralines-eter ben. Pralines met likeur, met boterroom, met een fruitsmaakje, met koffiesmaak, met caramel: dat lust ik allemaal niet zo graag. Ookal lust ik vaak de verschillende smaken apart wel, de combinaties vind ik niet echt lekker. Als mij een doosje pralines wordt voorgezet, ga ik altijd op zoek naar de "veilige" praline: gevuld met praliné of afgeroomde chocolade (zoals een truffel). Van sommige merken weet ik perfect welke ik wel en niet lust. Toen ik dit doosje pralines opende herkende ik er geen enkel, ik bekeek dus snel het papiertje met de omschrijvingen.


Deze koos ik als eerste uit de 5 pralines: "cinnamon cookie praliné". Ik nam een voorzichtig hapje en echt, zonder overdrijven, ik wist meteen dat dít de lekkerste praline was die ik ooit gegeten had! Dat had ik echt niet verwacht! Hij had de zachte, niet overdreven smaak van speculaas met een knapperig laagje chocolade. Hij rook ook zalig naar speculaas en wat kaneel. Ik ben verkocht! Deze wil ik zeker nog wel eens eten. Mijn vriend en ik werkte ons verder door het minidoosje pralines en hoewel er ook nog een paar tussenzaten die ik niet lustte, gaf mijn vriend alle pralines een 8 of 9 op 10. 


Benieuwd naar waar ik deze praline terug kon vinden, ging ik op zoek naar meer informatie op het web over dit pralinemerk. En wat vond ik? Senz is nog een heel nieuw merk van Eden Chocolates! Senz wilt topkwaliteit verkopen tegen een supermarktprijs. "Senz" slaat erop dat alle zintuigen moeten geprikkeld worden door de pralines: niet alleen de smaak, maar ook het zicht en de geur. Alhoewel de pralines in België gemaakt worden, zullen ze voorlopig niet in de Belgische supermarkten liggen, maar mogelijk wel in de Nederlandse. Ik kan er niks concreets over vinden, maar in mei waren er onderhandelingen met Albert Heijn.


Waarom ze niet in de Belgische supermarkten zouden liggen? Omdat de concurrentie met andere grote pralinemerken te groot zou zijn. Beste Eden Chocolates, ik zou Senz zijn "cinnamon cookie praliné" áltijd verkiezen boven de "grote Belgische pralinemerken" waarvan ik alleen die met pralinevulling eet! Breng ze aub ook naar mijn supermarkt!


P.S.: Jammergenoeg heb ik geen foto van de "Cinnamon Cookie Praliné" praline, want ik had dus niet verwacht dat het een blog waard was en opeens was ie.. op! ;) Het is de witte praline die je op het blaadje en doosje van Senz kan zien.

3 reacties:

Eline zei

Ziet er mooi en lekker uit!

ioon zei

Misschien moet je contact met ze opnemen en vragen hoe het met de ontwikkelingen staat. :D

Klaartje zei

Dat kan ik wel eens proberen ja, het is echt wel een heel ambitieus bedrijf, maar richting zich vooral op "de wereld" en niet op België. De pralines worden al verkocht in o.a. China en de Verenigde Staten.

Een reactie posten