/*

28 september 2010

Mijn kookboeken: "Ons Bakboek" van de Boerinnenbond

Het tweede kookboek dat ik graag bespreek in de categorie "Mijn kookboeken" is ook het tweede boek dat in mijn kleine collectie terecht kwam. "Ons Bakboek" is zowat de bak-versie van "Ons Kookboek" van de Boerinnenbond en ik kreeg het cadeau op een van mijn verjaardagen. Net zoals Ons Kookboek een zeer uitgebreide samenvatting geeft van alle kook-basics, zo geeft Ons Bakboek een zeer uitgebreide samenvatting van alle bak-basics.


Het boek telt meer dan 300 bladzijden en 18 hoofdstukken, waaronder brood, koffiekoeken, soezen, zoete taarten en vlaaien, gebak op maat en nog veel meer. Het heeft ongeveer dezelfde lay-out als Ons Kookboek, maar is wel een stuk minder dik. De recepten zijn kort en bondig samengevat. 


De min- en pluspunten van dit boek zijn ook eigenlijk hetzelfde als dat van Ons Kookboek, maar ik vat ze toch graag nog eens samen

Min:
- Weinig foto's, die toch een belangrijk deel uitmaken bij het uitzoeken van een recept, bij nieuwe probeersels weet je nu ook gewoon niet hoe het er uit zou moeten zijn.
- Veel verwijzingen naar basisrecepten, je moet dus regelmatig op en neer bladeren.
- Ijsrecepten zijn er alleen maar voor bereiding met een ijsmachine. Er staat geen extra uitleg voor bereiding zonder ijsmachine, wat ik jammer vind.

Plus:
- Héél veel recepten over alle soorten gebak
- Héél veel extra informatie over ingrediënten, technieken, tips,...
Aanrader voor:
- Iedereen die graag in één keer een héleboel recepten en kennis in huis wilt hebben voor een klein prijsje.
Afrader voor:
- Iedereen die graag maar één bepaald soort gebak maakt, dan lijkt me een specifiek kookboek geschikter.
- Iedereen die veel waarde hecht aan foto's van de gerechten bij de recepten, dat vind je hier dus maar voor een paar recepten terug.
Mijn punten: 9/10


Prijs: 27,5 €

3 reacties:

Evi zei

Ik ben meer voor kookboeken met veel foto's, ik vind die kookbijbels dan ook zeer leuke boeken. Ik heb de pastabijbel, de chocoladebijbel, soepbijbel en visbijbel. Ken je die reeks?

Klaartje zei

Ja, ik heb er wel al een paar keer ingebladerd. Ik zou álle kookboeken willen, maar ik houd me heel erg goed in, meestal zoek ik het toch op het internet. Maar over kookboeken met veel foto's gesproken: ken je die van de Kookschool reeks? Die vind ik ook echt heel mooi, met al die stap voor stap foto's. De Kookschool Desserten komt op mijn wish-list voor de Kerstman :-)

Eline zei

Kookboeken <3 zelfs als je nie tvan koken houdt zijn ze nog leuk om in te kijken!

Een reactie posten