/*

02 september 2010

Lekkere alcoholvrije cocktails

Ik zat eigenlijk nog te wachten op een paar lekker hete dagen, maar ik begin de hoop op te geven. Het leuke aan zo een lekker hete zomerdag is cocktailtjes slurpen, mmm. Deze zomer heb ik een paar alcoholvrij cocktails eens uitgeprobeerd. Het zijn allemaal heel eenvoudige cocktails, iets om snel klaar te maken. Ik overloop ze hier van minst naar allerlekkerst!

Sprankelende Cranberry
Een lekkere sprankelende cranberry, volgens mij heb je daar temperaturen van boven de 30° voor nodig. En dat was het helemaal niet toen ik deze proefde. Ik vond hem wat te zuur, de volgende keer maak ik hem met wat minder citroensap.
Zo krijg je hem: roer in een glas
1 deel cranberrysap
1 deel vers citroensap
en 1 deel sodawater
met zoveel mogelijk gehakt ijs.
Colafloat
Dit drankje is niet super van smaak, maar is wél heel leuk om te maken en heel eenvoudig.
Zo ga je te werk: schep een bol vanille-ijs in je glas en vul bij met cola. Ha, toch echt té makkelijk, niet? Maar ik had dit nog nooit geprobeerd. Als je de cola inschenkt, vormt zich een best stevig schuim. Best gebruik je hiervoor een dik rietje, dan kan het ijs er het best door. En een lepeltje, om het schuim weg te lepelen.
Cranberry ice bite
Dit is ook een drankje voor warm weer, maar een redelijk succes op onze laatste barbecue. Het is voor de bobs en niet-alcoholdrinkers toch altijd leuk om een speciaal drankje te krijgen in plaats van cola of sinaasappelsap. Het was geen topper, maar ging wel vlot naar binnen.
Voor 1 persoon het je nodig:
50ml appelsap
1dl cranberrysap
sap van een halve limoen
en gemalen ijs.
De sappen doe je allemaal tesamen in een cocktailshaker, goed schudden, en dan uitgieten over het gemalen ijs in een hoog glas. Op de barbecue heb ik geen gemalen ijs gebruikt, maar wat ijsblokjes in een grote kan van dit drankje gedaan, ook dat smaakte super.


Fun-gria
Het heeft misschien een wat kinderlijke naam, maar dit was mijn favoriet. Het eerste glas ging supervlot naar binnen en die avond bleef ik hem ook maar telkens opnieuw maken. Voor een fun-gria heb je nodig:
1 deel sinaasappelsap
1 deel blauwedruivensap
en een flinke scheut citroensap.
Doe al de sappen in en cocktailshaker, schud goed. Het gesuikerd randje maak je door het glas in een bordje met citroenap te dippen en daarna in wat suiker, giet daarna het drankje in. Dit maakte het drankje nóg lekkerder (en ziet er natuurlijk super uit).


Maken jullie soms een alcoholvrije cocktail? Voor feestjes of gewoon voor jezelf? Wat zijn jullie favorieten? Laat het mij weten.

0 reacties:

Een reactie posten