/*

07 september 2010

Kooptip: Op zoek naar een cup maatbeker?

Ik heb al eens een artikel geschreven over het gebruik van de cupmaat in Amerikaanse of Britse recepten en met omzetting van cup-maten naar gewichts-maten. Als je dit veel moet berekenen is dat natuurlijk vervelend en wat tijdsverspillend. Daarom is het handiger om een maatbeker te kopen met cupaanduiding. In Vlaanderen zijn deze niet zo gemakkelijk terug te vinden. Toch heb ik er een gevonden die verkocht wordt in minstens 2 grote winkelketen, namelijk de Carrefour en de Blokker! Hoera! :-)


De beker is van het merk Rotho en kost 6,90€ in de Carrefour en maar 5,99€
in de Blokker. Ik kocht hem
in een Hyper Carrefour, ik weet niet zeker of hij ook in de kleinere Carrefours terug te vinden is.
De maatbeker is best groot en heeft een totaal volume van ongeveer anderhalve liter. Handig aan de beker is ook nog eens dat hij een deksel heeft dat bestaat uit twee delen, zodat je je handmixer er in kan stoppen zonder al te veel te spatten. De buitenste deksel kan je zo draaien dat hij het giettuitje volledig, deels (zeefje) of helemaal niet afsluit. Maar het belangrijkste is dat naast de gebruikelijke liter, bloem en suiker aanduiding, ook een aanduiding er op staat met Pints en Cups.

Nu had ik nog nooit over "pints" gehoord of geleze
n, maar een pint is ook een Amerikaans inhoudsmaat en komt overeen met 2 cups.
Die omzetting van pint naar cups kan trouwens heel goed van pas komen als je toch nog een andere maatbeker dan deze wilt kopen. Mij viel in mijn zoektocht op dat de Pyrex glazen maatbekers wél soms een aanduiding hebben in "pints". Als je dus goed bent in het onthouden dan 
1 cup = 2 pints
1 cup =0,5 pints

kan je deze perfect gebruiken. Pyrex is een groot merk en in bijna alle winkels met kookgerief terug te vinden. En misschien heb je zelf al zo een maatbeker met "pints" aanduiding in de kast staan?3 reacties:

Amber zei

Ik heb die ook! Vriendlief heeft hem een keer meegenomen omdat hij mijn hele goedkope mini maatbekertje per ongeluk had laten vallen waardoor er een barst in zat. Heel toevallig heeft hij het dus heel goed gedaan, haha!

Aïda zei

"1 cup = 2 pints" Dit klopt niet! 1 pint is 16 ounces, 1 cup is 8 ounces daarom: 1 pint = 2 cups!!!

Klaartje zei

Inderdaad! Zo een stomme fout. In de tekst erboven staat ook al dat een pint 2 cups is, dus daar had ik het wel goed. Ik ben zelf dus niet zo goed in al die omrekeningen, gelukkig heb ik een cup-maatbeker ;)

Een reactie posten