/*

17 september 2010

Intense chocolat chip cookies

Deze koekjes zijn superlekker en zoals de titel zegt superchocolade! Ideaal comfort food, niet aan te raden voor dagelijks gebruik, maar wel ideaal om jezelf eens af en toe mee te verwennen. Het is een vrij krokant chocolat chip cookie, meestal zijn ze iets zachter en dikker, maar laat dat je niet tegenhouden. Ze zijn het lekkerst als je ze al een dag hebt liggen, maar eet ze wel binnen de week op, anders krijgen ze een rare nasmaak (uit ervaring!) Het recept is oorspronkelijk van Nigella Lawson, maar ik heb het wat aangepast door maar de helft chocoladedruppels te gebruiken en de suikers lichtjes aan te passen.
1. Smelt de chocolade au bain marie en laat even afkoelen. 
2. Doe de bloem, cacao, bicarbonaat en zout in een kom en meng goed.
3. Klop de boter met de twee suikers licht en luchtig in een andere kom. Voeg de chocolade toe.
4. Voeg het vanille extract en het ei toe en mix goed. Voeg de droge ingrediënten toe (eerste kom) en mix opnieuw.
5. Voeg tot slot de chocoladedruppels toe en roer totdat ze goed verdeeld zijn.
6. Verdeel de porties op een bakplaat, bedekt met bakpapier
7. Bak zo een 18 min op 170°C. Test met een tandenstoker en laat 4 a 5 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster legt. Dit omdat ze anders gemakkelijk kunnen breken.


Tip: voor mij en mijn vriend is dit recept te veel om binnen één week op te eten, je kan het deeg gemakkelijk invriezen, eventueel in koekjesporties. Schep dan porties op een plaat die je in de diepvries kan zetten en stop ze zodra ze ingevroren zijn in een diepvrieszakje. Laat het deeg in de koelkast een 10 uur ontdooien voor je ze gaat bakken. Meer tips over deeg invriezen vind je ook nog hier.

2 reacties:

Amber zei

Klinkt heerlijk! Ik heb er nooit aan gedacht deeg in te vriezen, goed idee zeg! :D

Eline zei

Lekkerrrrrrrrrrrr!

Een reactie posten