/*

13 september 2010

Holland's cupcake challenge: mijn inzending

Op 1 september is de allereerste Cupcake Challeng van Nederland van start gegaan. Deze Challenge houdt in dat er elke maand een geheim ingrediënt  of een thema wordt opgegeven waarmee je thuis aan de slag moet. Je krijgt 20 dagen de tijd om een cupcake te bakken volgens dat ingrediënt of dat thema. Van de cupcake post je een foto en wat uitleg op je blog of andere website. Nadat de 20 dagen om zijn, kan iedereen op de website van Holland's Cupcake Challenge 5 dagen lang stemmen op zijn favoriete cupcake. De winnaar staat een aantal superprijzen te wachten.


Hoewel dat cupcakes niet echt mijn specialiteit zijn - je hoeft maar eens te googlen om echte prachtexemplaren te zien, die zijn dus niét van mij - kan ik toch niet anders dan mee te doen. Ik houd wel van een uitdaging en van wedstrijden en wat is een leukere wedstrijd dan een waarbij creativiteit, experimenteren én bakken wordt gecombineerd?

Deze maand was het geheime ingrediënt candybars. Ik wou echt iets nieuws proberen. Ik had al eens gelezen over milkyway cupcakes of een stukje mars in je cupcake. Dat wou ik dus niet gewoon naproberen uit een recept, ik wou zélf iets nieuws proberen.

En dit is hij dan geworden, mijn cupcake inzending: de Maltezer Cupcake. Je kan het misschien niet goed zien, maar er zitten Maltezers in het hart van de cakejes en gebroken Maltezers in de boterroom. De Maltezers geven een knapperig effect aan een anders zo zachte cupcake, en dat vind ik wel leuk. Het geeft de boterroom ook wat melkchocolade-, koekjes en caramelsmaak! Ik ben helemaal overtuigd: deze maak ik zeker nog eens opnieuw! Wat denken jullie ervan? Volgende week zet ik het recept ervan online en kunnen jullie zelf eens proeven.

Willlen jullie zelf nog meedoen aan de Cupcake Challenge? Ga dan snel de keuken in, want j
e inzending moet voor 20 september ingezonden worden. Kijk voor het prijzenpakket en de exacte spelregels op de website van de Challenge. Ook wij Vlamingen mogen vast en zeker meespelen.

Edit: Ik was nog de sponsors vergeten. Zonder deze zou de wedstrijd dus niet mogelijk zijn, met dank aan:


11 reacties:

Kimberley. zei

Wauw! Super verzonnen deze cupcake!

Eline zei

Leuk bedacht!

Stijn zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Stijn zei

Merciekes voor uw bericht, uw eigen cupcakes zien er anders ook wel goed uit hoor ^^ Ik zie net dat ge ook van Limburg zijt, nice! :)

Klaartje zei

Merci, niet de gehele perfectie, maar wel heel lekker è ;-) Ook van Limburg ja, maar ondertussen uitgeweken naar Leuven. Ik heb uw blog ondertussen bij mijn favorieten gezet, ziet er leuk uit.
Lezers: als je perfectie wilt zien, klik door naar Stijn zijn blog! :-)

Amber zei

Leuk verzonnen! Ziet er goed uit. ^^

Brigitte en Mark zei

Jammie, kun je ze niet opsturen haha ;)

Mirtje zei

Ziet er zeker goed uit! Leuk idee!

n zei

Hardstikke leuk cupcakes met Maltezers! Een idee om te onthouden om te varieren op mijn 'Sjokobon' versie! (http://cafecreme-n.blogspot.com/2010/08/happy-birthday-akila.html)
Veel succes voor Hollands Cupcake Challenge! Mijn inzending: http://cafecreme-n.blogspot.com/2010/09/when-cupcake-meets-snickers.html

Hollands Cupcake Challenge zei

Wat zien ze er heerlijk uit! Dank je wel voor je inzending :).

Ilja zei

Jeah! Ik heb op je gestemd :-) Liefs ilja (nog net op tijd!)

Een reactie posten