/*

02 augustus 2010

Zomerse fruittaartjes

Opnieuw een lekker zomers dessertje waarvoor je geen oven hoeft aan te raken. Voor dit gerechtje maak ik gebruik van gebruiksklare kruimeldeegtaartjes en puddingpoeder uit een pakje, wat het echt heel eenvoudig en snel maakt.

Naar de gebruiksklare kruimeldeegtaartjes was ik al eventjes op zoek. Uiteindelijk vond ik deze taartjes in de delhaize, waar ze “tartelettes” genoemd worden. Je kan ze normaalgezien vinden bij de bakproducten en ze kostten maar 1,79€ voor 6. Ze maken zou toch wel wat tijd kosten en ik vind ze eigenlijk bijna even lekker als zelfgemaakte.


Wat je ermee doet om het dessertje te maken is supersimpel: maak een lekkere vanillepudding met 25 gram puddingpoeder uit een zakje, 25cl melk en 37gram suiker. Bereid de pudding volgens de aanwijzingen op het pakje. Als je wilt, kan je de suiker hier vervangen door zoetstof, volg hiervoor de instructies die op die suikervervanger staan. Let er wel op dat je de zoetstof niet meteen aan de melk toevoegt, maar net voor je het puddingpoeder toevoegt. Zoetstof kan namelijk van smaak veranderen als het te lang kookt.


Ok, als de pudding klaar is, giet je ze in de taartvormpjes en laat je dat even afkoelen. Dan garneer je deze met fruit naar keuze en je bent klaar.


Enjoy!

0 reacties:

Een reactie posten