/*

13 augustus 2010

Tiramisu - het basisrecept

Tiramisu is een heerlijke klassieker, een lekker Italiaans dessert dat letterlijk vertaald "trek mij omhoog" zou betekenen. Bij tiramisu kan je ook gemakkelijk variëren: maak het wat zomerser door wat fruit toe te voegen, vervang het cacaopoeder door witte chocoladeschilfers, gebruik een andere drank in plaats van amaretto of probeer eens speculoos in plaats van lange vingers. Er zijn echt oneindig veel variaties mogelijk. Maar je hebt natuurlijk een goed basisrecept nodig. Dit is het recept dat ik altijd gebruik, uit het in Vlaanderen wereldberoemde "Ons Kookboek" van de kvlv.Ingrediënten:

500 gram mascarpone roomkaas
3 eieren

6 el fijne suiker
4 el amaretto
een kop sterke koffie
300 gram lange vingers
cacaopoederWerkwijze:
1. Scheid de eieren en mix het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. De kleur moet heel licht worden, dan pas ben je klaar!
2. Parfumeer het mengsel met de amaretto en mix opnieuw tot de amaretto opgenomen is.
3. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
4. Mix de eiwitten tot ze stijf zijn. Als je dezelfde kloppers gebruikt als bij de eigelen, spoel deze dan tussendoor zeker goed af en maak ze opnieuw vetvrij.
5. Voeg de eiwitten bij de eigelen en mascarpone. Meng voorzichtig door dichtvouwende bewegingen te maken met je spatel.
6. Dompel je lange vingers kort in de sterke koffie en bedek hiermee de bodem van je schaal. Breng daarna een laag mascarponemengsel toe en daarna weer wat koekjes. Blijf herhalen tot je mascarponemengsel op is en bedek deze laatste laag met wat cacaopoeder.
7. Zet je kom voor minstens 4u in de koelkast. Als je zoveel geduld niet hebt, kan je hem ook in de diepvries zetten tot hij stevig is.


Smakelijk!

1 reacties:

Brigitte zei

Ik wil al zooo lang tiramisu maken omdat het zo ontzettend lekker is, maar het mag niet van mijn ouders omdat het te slecht is voor de lijn :(

Een reactie posten