/*

24 augustus 2010

Nieuwe categorie: mix of nix?


In 'de bakwereld' voelt het soms alsof er twee kanten zijn: zij die graag bakmixen gebruiken en zij die mixen absoluut vermijden en voor pure ingrediënten gaan. Ik hang er zelf wat tussenin. Soms is een bakmix nu eenmaal veel sneller en gemakkelijker, soms is het ook gewoon overbodig omdat bakken niet altijd moeilijk en ingewikkeld is.

Ik ben van plan om regelmatig een bakmix te gebruiken en voor jullie te beoordelen of deze bakmix het bereiden nu sneller of eenvoudiger maakt dan zonder de mix. Ik zal ook kijken naar de inhoud van de mix: wat stoppen ze nu net in ons gebak en wat betekenen al die mogelijke E-nummers op de verpakkingen? Ook zal ik kijken hoeveel duurder of goedkoper het bakken met een mix is ten opzichte van pure ingrediënten. Zodat er een beetje eenheid in mijn blog komt, verzamel ik zo onder de categorie "mix of nix?". De eerste mixen die over een paar weken online zullen komen, zijn een cakemix, puddingpoeder en een broodmix.

Nu aan jullie: bakken jullie soms met mixen? Hebben jullie aanraders of zie je eens graag een mix uitgetest? Laat me hieronder iets weten.

1 reacties:

strietje zei

Leuk idee!
Ik gebruik wel eens een bakmix voor cake, brood of pizzadeeg... Als het snel moet gaan... Heb er eigenlijk geen slechte ervaring mee (qua smaak dan)!

Een reactie posten