/*

10 augustus 2010

Gepofte rijst snoepjes

Dit is alweer een no-bake recept, maar toch superlekker. Ik vond het op de website van Martha Steward, dé superhuisvrouw van Amerika die super kan koken, knutselen, poetsen en nog meer. Ik heb het recept wat aangepast omdat ik vond dat er net iets te weinig chocolade werd overgegoten, maar voor de rest is het helemaal van haar. De snoepjes zijn een mengsel van rice crispies, gesmolten marshmallows en chocolade. Superlekker en erg verslavend! Zet ze op een veilige afstand of je blijft er van eten! Ze deden mij ook heel erg denken aan die nep-lions van de Aldi, Crispy bits. Dus als je die lekker vindt, deze zeker eens proberen!Ingrediënten:
150 gram (mini-)marhmallows
3 eetlepels (45 gram) boter
1/8e cup (30 ml) cacaopoeder
1 cup (237 ml) rice crispies (te vinden bij de ontbijtgranen)
60 gram pure of andere chocolade (in het origineel recept is het maar 30 gram)

Werkwijze:
1. Doe de boter, marshmallows en cacaopoeder in een pannetje op een laag vuur. De marhmallows gaan smelten en krimpen, dus neem een klein pannetje of keteltje waar alles toch en past.
2. Roer totdat alles gesmolten en vermengd is. Opgepast, want het wordt héél plakkerig! Schraap af en toe wat mengsel van de bodem zodat het niet aanbrandt.
3. Voeg de rice crispies toe en meng goed. Neem een kom en bedek met bakpapier de bodem en zijkanten. Doe het mengsel in de kom en druk goed aan.
4. Laat de chocolade smelten en verdeel al gietend over het rijstmengsel. Ik heb dit maar met 30 gram chocolade gedaan en kon helemaal niet veel rice crispies bedekken, dus ik raad zeker het dubbele aan!
5. Laat goed afkoelen! Neem daarna het mengsel uit de kom (trek aan het bakpapier) en snijd in kleinere stukken. Hoe groot is naar eigen keuze.

Smakelijk!

In tegenstelling tot veel andere receptjes, smaakt dit het best als het helemaal afgekoeld is. Dan stopt het ook met kleven. Heb dus veel geduld, ik vond het pas de volgende morgen écht lekker. Ik had het 's avonds na't werk snel gemaakt. Al je materiaal zou je best ook onmiddellijk afspoelen denk ik, want het is echt een sticky sticky mess :-)

*Luchtdicht afgesloten zijn deze ongeveer 5 dagen houdbaar

2 reacties:

Evi zei

Het lijkt me echt heerlijk, ga ik zeker eens maken!

Amber zei

Oh my, dat is veel te lekker! :D Hahaha

Een reactie posten