/*

20 augustus 2010

Een saaie of lelijke frigo in huis?

De frigo is waarschijnlijk het grootste dure apparaat in een keuken die ook echt het uitzicht van je keuken kan bepalen. Tegenwoordig zijn er hele mooie frigo's te koop, die echt het pareltje van de keuken kunnen zijn. Maar wat als je koelkast eigenlijk nog heel goed werkt en je dus geen zin hebt om een nieuwe te kopen, maar hij er wel lelijk of gewoon saai uitziet? Dan is het tijd om je frigo te pimpen! Ik heb helaas geen enkele van de methodes kunnen uitproberen, maar ze zien er wel super uit. Dit is wat ik vond bij een avondje surfen op het internet.


1. Maak er een krijtbord van
Dit lijkt me super voor in kleine keukentjes. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens nuttig. Het is vooral ook een aanrader als je frigo gewoon héél lelijk is. Alles is in een keer bedekt. Je hebt hiervoor krijtbord verf nodig, maar reken toch wel een weekendje werk. Je moet je koelkast namelijk schuren, een basisverf opzetten en dan een krijtbordverf. Op deze blog op www.kitchn.com staat het volledig uitgelegd (in het Engels). 

2. Maak er kunst van
Ik heb een zwak voor kruissteek en er wordt gezegd dat pixel art de moderne vorm van kruissteekwerkjes is. Pixel art is een kunst waarbij dat je maar een beperkt aantal pixels gebruikt om een tekening te maken, een zéér lage resolutie foto dus. Dit idee en de foto komt van het Australisch bedrijfje Motifo. Op hun website www.motifo.com kan je veel ideetjes opdoen en enkele patronen gratis downloaden. De moeilijkheid is natuurlijk om de pixelvormpjes te vinden. Je kan op zoek gaan naar vierkante magneetjes als je een magnetische frigo hebt, maar de verschillende kleurtjes zijn misschien wel wat moeilijk te vinden. Op de Motifo website kan je voor 80 Australische dollar en pakketje kopen met allemaal magneetjes en patroontjes. Wat ik zelf zou proberen, is plakplastiek kopen in verschillende kleuren, allemaal in vierkantjes knippen en dan het patroon op de koelkast plakken.

3. Plakplastiek of kleeffolie
Dat brengt me tot de volgende mogelijkheid: plakplastiek of behangpapier. Dat zijn goede opties als je voor een verwijderbare oplossing zoekt, voor als je bijvoorbeeld huurt. Plakpapier is terug aan een opmars bezig en is tegenwoordig in leuke patroontjes te vinden. Ik vind dat op de webwinkel kleur mijn interieur hele toffe plakfolies te vinden zijn. De folie is verwijderbaar als je hem verwarmd en achteraf de lijmresten wat verwijderd.
Als je geen plakfolie vind, kan je ook behangpapier gebruiken. Als je het achteraf wilt verwijderen heb je wel een speciale lijm nodig: rubber cement. Instructies kan je vinden op deze blog, met zelfs een filmpje!

Hebben jullie nog supertoffe ideetjes of hebben jullie zelf je frigo gepimpt op een originele manier, vertel het mij hieronder!


(Bron foto's: 123 en 4)

0 reacties:

Een reactie posten