/*

06 augustus 2010

Dé lekkerste chocoladetaart

"Deze chocoladetaart is echt de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten, mama. Ge móet die proeven." 
Dit geweldig compliment kreeg ik vorige zondag toen iemand van deze chocolade-amaretto taart proefde. Het is natuurlijk niet mijn recept, ik vond het online op de blog van de bekende beautyblogster Miss Lipgloss. Het recept stamt oorspronkelijk uit het Magnolia Bakery Cookbook.




Ingrediënten:
200 gram bruine suiker
200 gram fijne suiker
170 gram pure chocolade
250 gram bloem 
1 theelepel natriumbicarbonaat (zuiveringszout of baksoda)
250 gram boter
4 grote eieren
240 ml melk (1 cup)
3 theelepels amandelextract
1 theelepel vanille extract
4 eetlepels amaretto




Werkwijze:
1. Meng de twee soorten suikers
2. Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna afkoelen. Terwijl het water opstaat, kan je al verderwerken.
3. Mix de suikers met de boter tot het een fluffige, luchtige massa is.
4. Voeg één per één de eieren toe, mix tussendoor tot het ei verdwenen is.
5. Meng de bloem met de natriumbicarbonaat. Als je dit niet in huis hebt, kan je ook 250 gram zelfrijzende bloem gebruiken. Voeg het beetje per beetje toe aan het mengsel en wissel wat af met de melk.
6. Voeg de extracten toe. Deze zijn onder andere te koop in Delhaize, Carrefour en de AVEVE.
7. Voeg de ondertussen gesmolten en afgekoelde chocolade toe en meng goed.
8. Voeg de amaretto toe.
9. Mix aan hoge snelheid voor 1minuut om zeker te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
10. Bak 50min in een voorverwarmde oven aan 180°C. Als de 50min om zijn, laat de taart dan in de oven met gesloten deur afkoelen. De taart kan nogal makkelijk in elkaar zakken anders.


Smakelijk!

4 reacties:

Hans zei

ik bevestig: dit is een geweldig lekkere taart!

Anoniem zei

Chocoladetaart mét amaretto. Dat moet ik proberen. :)
Is natriumbicarbonaat gewoon in de supermarkt te vinden? Ik vermijd meestal recepten met natriumbicarbonaat.

En leuke blog trouwens!

K. zei

Hey Anoniem,
Natriumcarbonaat is in de grotere supermarkten te vinden. In Vlaanderen weet ik zeker dat hij verkocht wordt in de Delhaize en Carrefour. Het wordt ook soms maagzout, soda of zuiveringszout genoemd.

Anoniem zei

Ok, bedankt! Ik moet dus gewoon wat beter zoeken. ;)

Een reactie plaatsen