/*

04 augustus 2010

Aardbeien waterijsjes

Dit recept vond ik in het boekje “Lekkerrr: roomijs en sorbet” en verdient vanaf nu een plekje tussen mijn favoriete zomerrecepten. Je moet het gewoon proeven, deze ijsjes hebben een pure aardbeiensmaak. Heerlijk!

Ingrediënten (voor  ongeveeer 12 waterijsjes):
 • 450 gram aardbeien
 • 50 ml koud water
 • 40 gram fijne suiker
 • 75ml citroensap (of sap van 1 citroen)

Werkwijze:
 1. Maak een suikersiroop. Dit doe je door het water met de suiker te mengen en op een zacht vuurtje te zetten. Roer hier in tot de suiker volledig opgelost is. Als dit zo is, mag je stoppen met roeren en laat je het mengsel 5 minuten koken. Laat hierna afkoelen. Dit hele proces inclusief afkoelen duurt toch zeker 15 minuten, dus begin hier mee!
 2. Haal de kroontjes van de aardbeien, snij ze in stukjes en mix ze tot een massa in een blender.
 3. Voeg het citroensap toe aan de aardbeienpuree.
 4. Zeef de aardbeienpuree boven de suikersiroop zodat de pitjes er uit blijven. Gebruik een spatel om de puree door de zeef te krijgen. Voor mij was het ook nodig om de zeef tussendoor uit te spoelen omdat hij verstopt zat.
 5. Kijk eens naar de kleur! En dat is dus helemaal natuurlijk. Ik vond het er nu al super uitzien. Probeer je in te houden om er niet té veel van te snoepen en te proeven.
 6. Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Ik gebruik ijslollie vormpjes van de Ikea, ze heten Midsommar. Vul ze tot aan het indicatielijntje. Zet daarna minstens 4u in de diepvries.
 7. En dan komen ze er zo uit. Supersuperlekker, de beste waterijsjes die ik ooit gegeten heb!

Ik heb trouwens maar 6 waterijsvormpjes en had dus wat aardbeiensap over. Dit heb ik in een gesloten plastieken doosje in de frigo gezet om later de ijslollie vormpjes bij te vullen. Bewaar maximum 2 dagen, de kwaliteit wordt lichtjes slechter.

2 reacties:

Noortje zei

Klinkt heerlijk. Als het weer beter is, maar eens uitproberen! :)

Klaartje zei

Laat je me dan weten of je het lekker vond? :)

Een reactie posten