/*

27 juli 2010

Yoghurt ijslolly's

Het is niet echt een koekjesrecept, maar met dit warme zomerweer is het soms gewoon te warm om de oven aan te zetten. In plaats van de oven, trok ik vrijdagavond de diepvriesdeur open, om wat yoghurt-ijsjes te maken. Hier mijn recept, dat ik maar wat improviseerde en dus misschien nog wat verder verbetert kan worden. Maar het smaakte alvast heel erg!

Ingrediënten (voor 4 ijslolly's):
een potje natuuryoghurt (125 gram)
een koffietas ontpitte kersen
1 eetlepel suiker of zoetstof (zoals ca
nderel)


Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot het een egale massa is. Er zullen altijd wat velletjes blijven inzitten, maar maak je daar geen zorgen over. Ik vind die zelf net héél lekker in de uiteindelijke ijsjes. Ben je er niet zo een fan van, dan kan je ze er altijd uitzeven. 
  2. Proef van je mengsel en maak eventueel zoeter. Je kan hiervoor gewone suiker of de calerieloze varianten (zoals canderel zoetstof) gebruiken. 
  3. Vul de ijsjesvormen met het mengsel. Ik gebruikte hiervoor Midsommar ijslollyvormen van de Ikea. 
  4. Plaats in de diepvries voor minstens 3u. 
Smakelijk!

P.S.: Ongetwijfeld bestaan op dit recept heel veel variaties door het fruit dat je gebruikt: met aardbeien, frambozen, perzik of bosbessen is het ongetwijfeld ook om van te smullen!

0 reacties:

Een reactie plaatsen