/*

30 juli 2010

Geen ijslollievormpjes in huis?

Ik heb op deze blog al een recept gezet van yoghurt ijslolly's en binnenkort komt er ook nog één online over aardbeien waterijs lolly's. Maar om die te maken heb je natuurlijk van die ijslollievormpjes nodig. Hier enkele ideetjes voor als je er geen in huis hebt!Ik gebruik zelf ijslollievormpjes van de IKEA: Midsommar, zie
hier. Deze kosten maar 1,99€ voor 6. Niet zo heel duur, vind ik persoonlijk. Een nadeel eraan is wel dat er geen "opvangbakje" is voor als je ijsje begint te smelten. Als je ijsje bijna op is, is het soms moeilijk om dit te doen zonder knoeien. Voor kleine kindjes zou ik het dus niet echt aanraden. Als je er dus wilt kopen voor je kinderen: let er op dat er een beetje een bakje is onderaan voor het smeltwater.

Maar nu dus oplossingen voor als je geen vormpjes in huis hebt, maar snel toch even mijnijsreceptjes
wilt proberen. Verzamel een aantal van deze vormpjes en vul ze met je ijsmengsel. Steek er een ijslolliestokje, een klein lepeltje of een klein vorkje in en dek af met wat vershoudfolie. Klaar!
Vervangvormpjes kunnen zijn:
* Yoghurtpotjes. Je kan bovendien ook het stokje in een fruitjoghurtpotje steken, dan heb je helemaal geen werk voor een fruityoghurtijsje.
* Shotglaasjes of andere smalle of kleine glazen. 
* Cupcakevormpjes. Zowel de stalen of flexivormen. Een nadeel hier aan is wel dat je ze allemaal tegelijk uit de diepvries moet nemen.
* En tot slot: een cakevorm. Ja-a, zo een grote vorm voor héél veel ijsjes in één keer. Bedek de vorm met wat vershoudfolie (houdt wat over aan de zijkanten voor het later te bedekken), steek heel veel stokjes in een rijtje er in en steek in de diepvries. Als je klaar bent om ze op te eten, kan je aan het vershoudfolie trekken om het uit de vorm te krijgen en kan je na eventjes te wachten, het ijs in sneetjes snijden naargelang de stokjes. Meer (Engelstalige) uitleg en foto's vind je op deze blog

Tot slot nog dit: blijven je stokjes of lepeltjes niet mooi rechtop staan in je vormpjes? Plaats je vormpjes dan in een grote plastiek doos en span elastiekjes om die doos heen, zodat je lepeltjes of stokjes tegen die elastiekjes kunnen leunen. In sommige gevallen gaat dit wel véél plaats innemen in je diepvries. Op de foto hierlangs zie je een voorbeeldje. Een andere manier is ook nog om het mengsel 20-30min te laten invriezen zonder stokje en daarna het even uit de vriezer te halen en het stokje er in te steken. Normaal blijft het dan wel staan.


Veel plezier!

0 reacties:

Een reactie posten