/*

26 juli 2010

Easy as pie

Welk favoriete recept zou ik hier het eerst plaatsen? Het lekkerste, het impressionantste, het calorierijkste, het zomerste,...? Nee, laten we gewoon beginnen met het... makkelijkste! En echt, ik denk dat er niks makkerlijker is dan een crumble. Zeker een aanrader voor de beginnende bakprinsessen. In de supermarkten zijn er van die kant-en-klare crumbledegen te vinden, heel simpel en snel, maar zelfs voor de ultieme keukenkluns is dit zelfs een eitje. En dan wil je nooit meer zo een pakje! Hoewel ik soms wel ook voorstander van de pakjes ben, maar hierover later meer. Crumble is véél te eenvoudig voor een pakje. Zie hieronder de 4 stappen en benodigdheden voor een heerlijke zomerse frambozencrumble:


Benodigdheden:
* Een taartvorm, of eventueel meerdere ovenvaste kommetjes
* Een deegmixer (of je handen) en een mengkom

Ingrediënten voor één taartvorm:
* 50 gram bruine suiker
* 500 gram frambozen (of ander fruit)
* 200 gram ongezouten boter
* 190 gram gewone suiker
* 300 gram gezeefde bloem
* een beetje boter (of een boterspray) om je taartvorm in te vetten

De 4 stappen:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de bloem met de gewone suiker in een kom. Mix (of kneed) de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.
3. Vet je ovenschotel in met boter en bedek met de frambozen en besprenkel met de bruine suiker. Dek af met het deeg.
4. Bak 40 – 45 minuten of tot het deeg een bruin tintje krijgt.
Smakelijk! (Warm is hij vaak op zijn best)

Geef nu toe, echt moeilijk is dit toch niet? En je kan dit met verschillende soorten fruit doen (appel, rabarber, aardbeien, bosbessen,…) dus oneindige variaties zijn mogelijk. Het smaakt ook heerlijk met een toefje slagroom of een bolletje ijs. Helaas heb ik momenteel geen foto van een crumble, maar zodra ik er weer een gemaakt heb, voeg ik hem bij dit artikel.

0 reacties:

Een reactie plaatsen